Hoewel Honda ook auto’s produceert is het merk toch vooral groot geworden door de productie van motoren. Dat hebben we vooral te danken aan Soichiro Honda. Hij begon in 1946 met het bouwen van motoren. Aanvankelijk maakte hij vooral Europese en Amerikaanse modellen na.

Honda brak echt door in 1958 met de C100 Supercub

Honda brak door in de motorwereld in 1958 met de productie van de Honda C100 Supercub. Het werd meteen de meest verkochte motor ter wereld. Ook de 250 CCV Dream modellen veroverden echt de wereld. Het feit dat Honda ook race successen boekte met onder andere Mike Hailwood legde het merk geen windeieren. Tegenwoordig is Honda de grootste motoren producent ter wereld en heeft het behalve in Japan ook fabrieken in Europa. Honda werkt wat betreft de productie van motoren samen met onder meer Kymco, Daelim, Kia, San Yong, Mars, Mig en Moto Union in Tsjechiƫ.

Voor de avontuurlijk ingestelde motorrijder

Tegenwoordig zijn vooral de Honda Allroad motoren erg populair. De eerste Honda Allroad was de Transalp, speciaal gemaakt om de Alpen te kunnen bedwingen. Een allroad motor van Honda beschikt over zowel goede offroad eigenschappen als dat het comfort biedt om lange afstanden op de weg te overbruggen. Daarmee biedt het, het beste van twee werelden. De Honda Allroad is de perfecte motor voor de avontuurlijk ingestelde motorrijder. De krachtige allroad motoren van Honda zijn in staat om je op de verharde weg het beste rijcomfort te bieden, terwijl de motoren op de weg ook zeer snel zijn.

Het ultieme gevoel van vrijheid

Ook offroad staan ze echter hun mannetje. Offroad rijden wordt door motorrijders beschouwd als het ultieme gevoel van vrijheid. In ons land zijn de mogelijkheden beperkt, maar ze zijn er wel. De passages langs weilanden, bepaalde bospassages en ander moeilijker begaanbare paden; de Honda Allroad heeft er geen moeite mee. Honda staat voor kracht en souplesse. Het weet deze twee eigenschappen wonderwel te combineren in de allroad motoren die het aanbiedt. Niet voor niets dat deze motoren erg populair zijn en dat ook blijven, zo is de verwachting. Niet voor niets slaagt Honda er in elk jaar opnieuw miljoenen motoren aan de man of vrouw te brengen.