Is je scooter accu kapot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Niet is in namelijk vervelender, dan een scooter die door een defecte accu niet wilt starten. Zeker wanneer deze trouwe tweewieler je altijd van a naar b brengt, dus er zijn zeker een aantal zaken om rekening mee te houden.

Kun je zo’n accu bijvoorbeeld: het beste zelf vervangen? Of laat je dit doen door een monteur? En hoe kun je een accu langer mee laten gaan?

In onze blog gaan wij je op al die vragen een passend antwoord geven, zodat jouw accu straks wel langer meegaat.

Hieronder lees je er meer over:

Waardoor gaat je scooter accu kapot?

Is je scooter accu kapot? Dan is het natuurlijk ontzettend vervelend. Helemaal als het in een korte periode naar elkaar gebeurd. De levensduur van een accu wordt bepaald op twee soorten variabelen, waaronder:

Of een accu regelmatig wordt bijgeladen, is het namelijk zo dat je op jaarbasis misschien maar 500 kilometer rijdt? Dan staat de scooter veelal stil en dit gaat de accu namelijk niet ten goede. De scooter, is dan namelijk in een soort nieuw-staat. En hoe meer de accu niet wordt gebruikt, des te minder de kracht uiteindelijk wordt en je op den duur een nieuwe zult moeten aanschaffen, via een Vespa Monteur.

Daarnaast, is de andere variabele, dat een scooter hoe meer hij rijdt, des te langer de accu zal meegaan. Verliest een accu op den duur toch zijn kracht? Dan kun je deze met een special acculader nog naar een hoger niveau tillen, maar het zal nooit meer hetzelfde worden.

Scooter accu kapot? Laat het door een monteur repareren

Wanneer je scooter accu kapot is, is dit natuurlijk super vervelend. Ben je een handige Harry? Dan kun je dit misschien zelf wel oplossen, maar niet iedereen heeft daar de tijd en ruimte voor. Veel mensen kiezen, dan voor een heuse scootermonteur. Dit zijn vakmensen, die helemaal thuis zijn in het onderhouden en repareren van scooters.

Gaat je accu kapot? Dan kun je altijd bij hen aankloppen om deze te laten vervangen. Daarnaast zullen zij ook altijd een korte inspectie doen om te kijken, of er nog meer aan jouw scooter mankeert. Je kunt er dan ook voor kiezen om elk jaar een APK te laten uitvoeren, waardoor je eigenlijk niet bang hoeft te zijn, dat er in de tussentijd na de APK en de toekomstige APK iets kan gaan gebeuren.

Gebeurd dit wel? Dan zal deze monteur ten alle tijden voor je klaarstaan!